Правната материя е изключително комплексна. Въпреки, че формално всеки адвокат може да Ви консултира и представлява по застрахователен казус, то на практика това не винаги е точно така. Колкото по-тясноспециализиран е даден експерт, толкова по-качествена и професионална е неговата дейност. Това важи не само за правото, но и за всички специализирани услуги.  И това е напълно нормално. Има специалисти по наказателно право, по административно право и в различните области на гражданското право – търговско право, семейно и наследствено право, трудово право, данъчно право и много други. Когато имате необходимост от консултация или представителство по застрахователно право можете да се се обърнете към адвокат по застрахователно право.

Какви са предимствата да се доверите на адвокат по застрахователно право

  • Опит в казуси, подобен на Вашия – обръщайки се към специалист имате възможността да черпите не само от теоретични познания, но и от практически опит. Често профилираният адвокат по застрахователно право вече е работил по идентични на Вашия казус, независимо дали се касае за отказ по застраховка, занижено обезщетение или ПТП.
  • Познаване на съдебната практика – съдебната практика е изключително важна, когато се отнася до даден спор или застрахователно обезщетение. Познаването й в детайли е предпоставка за реалистично предположение за изхода на Вашия казус в съда. Добрият адвокат по застрахователно право следва да Ви даде ясна прогноза какви са шансовете за успех, а когато се касае за пострадал при ПТП – какво обезщетение може да получите.
  • Познаването на спецификите, свързани със застрахователното право, застрахователните продукти и услуги – тези специфики са от особено значение за качественото юридическо съдействие. Често те се пропускат от юристите, които нямат опит в материята.

На какво държим в Правна кантора IES

Освен сериозния практически опит, познаването на съдебната практика и Кодекса за застраховането, в кантората ни държим на няколко принципа, които са залегнали в нашата работа още от създаването на юридическата ни практика

  • Резултатът е на първо място – в нашата работа, интересът на клиента е винаги водещ. Поради тази причина още от първата консултация даваме ясна прогноза за шансовете за успех и за размера на очакваното обезщетение, без да даваме нереални обещания. По време на цялата ни работа по даден казус се стремим да постигнем точно този резултат, който сме прогнозирали.
  • Качествено и навременно обслужване – юридическата услуга е като всяка друга услуга. Освен качество, тя изисква отлична комуникация. Поради бавната правораздавателна система, средната продължителност на един казус обикновено надхвърля 1 година. През целия период ние сме до Вас за въпроси, консултации, срещи на място и разяснения.
  • Резултатен и конкурентен хонорар – уверени сме в успеха по всеки казус, който поемаме. Поради тази причина работим на резултатен принцип, на процент от обезщетението, което успеем да Ви осигурим и след като го получите, без никакви авансови плащания. Постоянно се стремим да подобряваме условията, които предлагаме на нашите клиенти, така че да постигнем най-добрите такива за тях, без това да вреди на качеството на нашите услуги.
  • Всички наши адвокати са специализирани – всеки юрист и адвокат в кантората ни опреснява знанията си постоянно с най-новата съдебна практика. Кантората не поема никакви други казуси освен тези в сферата ни на тясна специализация. Ако се нуждаете от адвокат по застрахователно право или адвокат за обезщетение при ПТП, можете да се обърнете към нас за съдействие.
  • Безплатни консултации – от създаването на кантората ни всички консултации по телефон и онлайн са безплатни. Можете да се свържете с нас всеки ден от понеделник до неделя.

Правна кантора IES практикува на територията на целата страна. В случай, че имате застрахотелен казус или сте пострадал при ПТП или трудова злополука, не се колебайте да се консултирате с нас.