Когато настъпи ПТП с пострадали лица, често се стига до болнично лечение, особено когато инцидентът е бил по-тежък и е довел до средна или тежка телесна повреда. Право на обезщетение в такива случаи възниква за всеки пострадал, с изключение на виновния за възникване на ПТП-то.

Това обезщетение зависи основно от тежестта на травмата и следва да се изплати от застрахователя на виновния водач. Тъй като няма установена методика за размера на застрахователното плащане е важно да се доверите на добър адвокат при ПТП, който да зъщитава интереса Ви пред застрахователната компания. С негова помощ, ще можете да получите справедливо обезщетение в максимален размер, съобразено с установената съдебна практика при сходни случаи.

  • В кой момент е правилно да ангажирам адвокат при ПТП

Въпросът в кой момент следва да ангажирате адвокат при ПТП е деликатен. От гледна точка на казуса и размера на обезщетението не е необходимо да подписвате договор на адвокат непосредствено след инцидента. Първите действия, които конкретния адвокат ще извърши е най-правилно да се случат в рамките на няколко седмици след инцидента. Все пак, съгласно Кодекса за застраховането, давностният срок за претендиране на обезщетение и цели 5 години.

  • Нужно ли е да подпиша договор на адвокат в болницата

Категорично, не е необходимо да подписвате договор на адвокат в болницата. Това е така, поради няколко причини:

  1. Често адвокатите, които обикалят в болниците, търсейки пострадали при ПТП не предлагат конкурентни условия. Напротив, тяхното заплащане е твърде високо, тъй като включва и определен дял за посредника в болничното заведение, който ги е насочил към Вас.
  2. В болницата обикновено пострадалите са в тежко физическо и психическо състояние, което не предполага вземането на важни решения, като това кой да Ви представлява по казуса. Често адвокатите, които обикалят болниците обясняват на пострадалите, че са необходими спешни действия и ако не ги предприемат ще загубят правото на обезщетение. Това разбира се, изобщо не е вярно. Изборът на адвокат изисква спокойна преценка и доверие и няма спешни срокове, които да налагат това да се случи непосредствено след ПТП-то.
  3. От морална гледна точка, не е нормално адвокатът да обикаля болнични заведения и да предлага услугите си. Проучете внимателно кои са експертите в дадена сфера, проведете няколко срещи и вземете решението си спокойно, когато здравето Ви го позволява.
  4. Често адвокатите в болниците дори предлагат заеми за операции и медицински разноски, само и само да поемат даден казус. На пракика този подход измества фокуса от професионалните им качества и прилича повече на форма на кредитна дейност.
  • Как да избера адвокат при ПТП, който да защитава правата ми

Изборът на адвокат при ПТП не е по-различен от избора на всеки продукт или услуга, който бихте използвали в ежедневието си. Преценете кое е важно за Вас и на какви критерии трябва да отговаря Вашия адвокат. За нас от Правна кантора IES услугата ни трябва да бъде отлична като юридическа стойност, т.е да можем да осигурим максимално обезщетение при ПТП на клиента. Поради тази причина, нашите адвокати са изцяло специализирани и с богат опит в дейността, не се занимават с никакви други казуси, минават постоянни обучения и са в крак с най-новата съдебна практика за обезщетения при ПТП.

На следващо място ние предоставяме ясни, прозрачни и висококонкурентни условия на нашите клиенти.

Също така се стремим да бъдем до нашите клиенти по време на цялата процедура, която действително е много продължителна. Винаги сме на разположение по телефона, по имейл или за среща на място. Моделът ни на обслужване е без аналог в сферата на юридическите услуги.

Нашите клиенти остават наши приятели, като за това свидетелстват множеството положителни отзиви за работата ни.

Ако сте пострадали при ПТП, Правна кантора IES е на Ваше разположение за правна помощ и съдействие. Свържете се с нас за безплатна консултация, която не Ви обвързва по никакъв начин. Уверете се, че кантората ни държи на професионализма, индивидуалното отношение и безупречната юридическа работа в сферата на застрахователното право и обезщетенията при ПТП.